Bezár
Nem reklámokat fogunk küldeni, nem adjuk ki harmadik félnek az adataidat és bármikor könnyedén leiratkozhatsz. (itt egy hírlevél minta)
Kíváncsi vagyok rá,,

Művészellátó

Rajz, festés – \"Nem csak a tehetségeseknek érdemes szakkörre járni\" - művészellátó

Művészet

Házhozszállítás | Garancia | Kosár tartalma | Pénztár | Info: +36 20 421 46 73

  Művészellátó  gyorskereső


Mit nem találsz? Írd ide!

művészellátó Keresés
Részletes keresés

A 10 utolsó keresés:

fimo gyurma, szem rajz, grafika, 46, 29, tempera, ceruzarajzok, dekorgumi betű sablon, 15, dekorgumi

Egyéb keresések:

festék, papír, színes, kreatív, hobby, bolt, akvarell, készlet, sablon, kellékek

  új művész videók  gyártók


Művészkellék gyártók
művészellátó   művészkellék akció   művészellátó   művészkellék akció

  művészkellék akció

  új alkotások


tlaci Festészet alkotása
alkotás
jutanna Festészet alkotása
alkotás
Szabi Festészet alkotása
alkotás
Szabi Grafika alkotása
alkotás
modelfiu1 Grafika alkotása
Hegyvideki Varos alkotás
További művész alkotások...

  új művész képek  új művész tagjaink


Iván
Iván
Budapest

zsofiah
zsofiah
Szentendre

Molisandor
Molisandor
Budapest

trixi
trixi
Budapest

Stiga
Stiga
Tatabánya


  ki van itt?


Vendégek: 37

  művész címkék 

 

 

művészellátó - Rajz, festés – "Nem csak a tehetségeseknek érdemes szakkörre járni"Rajz, festés – "Nem csak a tehetségeseknek érdemes szakkörre járni"

A rajzon, festésen kívül például papírhajtogatással, agyagfigurák formázásával is foglalkoznak a rajzszakkörön – meséli Varga Ágnes, aki kicsikkel és nagyobbakkal is foglalkozik egy budapesti általános iskolában. A művészeti oktatás rendkívül sokat fejleszt a gyerekeken, és kis korban még az ügyetlenebbek is behozhatják a lemaradásukat – derül ki szavaiból.

Milyen idős korban, milyen formában érdemes a rajzzal különórán foglalkozni?

festes rajz gyerekekSzakkörszerűen igazán általános iskolás kortól érdemes rajzolni. Van olyan gyerek – ez általában menet közben derül ki – aki, bár nagyon szeret rajzolni, inkább csak otthon, önállóan alkot, közösségben kicsit gátlásosabb. Ők a kötetlenséget szeretik, a rajzot beépítik a játékaikba, szabadidejükbe – nekik nem érdemes külön rajzra járni.

Alsó tagozatban, főleg eleinte a szakkör a „megkínálást” jelenti, tanítani, sémákat adni, szabályokat felfedeztetni csak 3.-4. osztályban kezdünk. Addig inkább csak technikákat, eszközöket mutatunk nekik, hogy a különböző témakörökben szabadabban mozogjanak. Sok képet nézegetünk, felfedezzük a festményeket vagy a környezetet, a tájat – ez a lényeg számukra.

A művészeti oktatás nagyon fontos: sokkal többet fejleszt a gyereken, a kreativitásán, az intellektusán, az értelmén, mint a memorizálandó ismeretek adása.

Mi történik egy rajzfoglalkozáson?

Sokat gyakorolnak a gyerekek a különböző eszközökkel. Feltétlenül fontos, hogy új technikákat ismerjenek meg a kicsik is. Például megismerik a porpasztellt, a tollakat, a fekete tollat, a grafikai eszközöket, a szenet, a viaszkarcolásos technikát – ezek nagyon-nagyon érdeklik őket. A mai gyerekeket egyre inkább érdekli a térbe kilépés, térben építkezés is, például, hogy a papírból hogyan lehet hajtogatni – az origamiról régóta tudják, hogy nagyon jól fejleszt. Kollázsokat csinálnak, megmutatjuk, hogyan lehet betűformákat rajzolni – ezt is nagyon élvezik a kicsik, amikor már kezdenek tudni írni.rajzszakkor gyerekek

Ezek szerint a rajzszakkörön nem csak rajzról van szó...

Így van, például a mintázás is feltétlenül hozzátartozik: egy ilyen művészeti szakkörben a rajz, a festés, a mintázás párhuzamosan vannak jelen. Valamennyit „kézműveskedünk” is, de ez nem keverendő össze azzal, amikor a hobbiboltban szép gyöngyöket, matricákat vesz az ember. Itt az a lényeg, hogy kerüljük a sablonokat, így formázunk például állatfigurákat, emberalakokat agyagból, de sosem az a feladat, hogy a gyerek tökéletes másolatot készítsen valamiről.

Honnan tudhatja a szülő, hogy a gyereke le van maradva rajzból, vagy épphogy nagyon jól rajzol a korához képest?

A tehetség egészen kicsi – óvodás – korban kibontakozik. Középső csoportos kortól kezdve, amikor összerendeződnek a formák, a papírt úgy tölti ki a gyerek, ami nem átlagos: például nem lineárisan helyezi el a dolgokat, hanem kezd teret létrehozni, egyre részletgazdagabban figyel meg egy fát, nem sémákat használ, arckifejezése van már a figurának, a ruhán is finomságok, apró részletek látszanak, észreveszi, ábrázolja az állatfigurák jellegzetes mozdulatait is. A szülő látja az együtt dolgozó gyerekek munkáit, láthatja, hogy a többiekhez képest hogyan rajzol az ő gyereke.

Ha valaki nem annyira ügyes, annak is érdemes lehet rajzszakkörre járni, mert ilyen kis korban még nagyon sokat lehet ezen a téren fejleszteni a gyerekeket. Sokat számít például az, hogy egy ügyetlenebb gyerek a jól rajzoló mellett üljön, nagyon sokat tanulnak egymástól.

Otthonra is kapnak feladatot a gyerekek?

rajzszakkorBiztatom őket, hogy rajzoljanak, de kötelező házi feladat nincs. Sokszor hasonlókat készítenek otthon, mint a szakkörön, behozzák, megmutatják a munkájukat, amiért jutalmat, dicséretet kapnak. A szakkörökben, különórákban épp az a jó, hogy nincsenek azok a kötöttségek, mint az iskolai órákon, nem „kötelező”, nem „kell”. Az is jó lehet, hogy másokkal találkozik a gyerek, mint délelőtt, más helyszínen van, és szabadabban dolgozhat, mint a tanórákon.

Milyen költségekkel jár a rajzszakkör, milyen felszerelésre van szükség?

Nálunk havonta 2000 forintba kerül a szakkör, hetente egy alkalommal van foglalkozás.

Az első rajzkészlet bevásárlása jelent egy nagyobb költséget, de utána a megvett eszközök viszonylag tartósak. Fontos, hogy a gyerek jó minőségű eszközökkel dolgozzon, mert ez „megdobja” a munkák minőségét, szebb lesz a rajz, a festmény, hamarabb lesz sikerélménye a gyereknek. Egy 12 színű tempera készlet kb. 1500 forint, 1000-2000 forint között vannak a színes kréták, egy jobb minőségű akvarell ecset 500-600 forint.

Honnan tudhatjuk, hogy jó rajztanárhoz, jó helyre jár a gyerek?

Igazából az a jó, ha a szülők egymást kérdezik meg, egymásnak ajánlják a tanárokat, helyeket. Vannak jó nevű művészeti szabadiskolák, ahol a gyerekekkel tanítási idő után foglalkoznak. A kicsikkel még játékos formában, a nagyobbakat pedig felkészítik a művészeti középiskolákba, illetve a középiskolásokat az egyetemre. Sok művelődési házban is tartanak színvonalas rajzfoglalkozásokat. Számtalan lehetőség van. Ezeket ki kell próbálni, pár alkalommal el kell menni, és akkor megérzi a gyerek, hogy ott jó-e neki, vagy nem.

A továbbtanulásnál hogyan lehet hasznosítani a rajztehetséget?

rajz festes gyerekA művészeti középiskolákba direkt módon kb. hetedikes kortól érdemes elkezdeni a felkészítést. Ilyenkor csendéleteket, kockákat, portrékat rajzolnak a gyerekek – itt már nagyon a mesterség felé kell irányítani őket, és sokkal kevesebb a szabadság. Amellett persze kell, hogy alkosson, szeressen rajzolni a gyerek, de maga a felvételi nem erről szól. Kb. kétszáz éve elég egyforma a követelmény: például a kishokedlin a drapéria a kancsóval, gyümölcsökkel, színesen vagy grafikával.

Vannak egyébként rajztagozatos általános iskolák is, ahol beépítik a délelőtti órákba a plusz rajzfoglalkozásokat; ezek általában heti egy-két órát jelentenek.

A középiskolában heti kétszer 4-5 órás rajzfoglalkozás van. Már a felvételikor választanak valamilyen művészeti szakot a gyerekek: fotósnak, szobrásznak, ötvösnek, grafikusnak, textiltervezőnek, díszlettervezőnek tanulhatnak. Az érettségi után még egy évet maradnak, hogy a választott szakból is levizsgázzanak – evvel már olyan szakmát kapnak a kezükbe, amivel dolgozhatnak is, ha nem mennek tovább.

Forrás: www.kulonoram.hu


(4 szavazat)Adok a véleményedre, Te is sokat segíthetsz nekem, ha értékeled a fenti információkat. Innen látom milyen témákról érdemes továbbiakban írnom az oldalon.


Írta: ArtEnter művészet művészellátó
Hozzászólások Rajz, festés – "Nem csak a tehetségeseknek érdemes szakkörre járni"

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Rajz, festés – \"Nem csak a tehetségeseknek érdemes szakkörre járni\"

Rajz, festés – \"Nem csak a tehetségeseknek érdemes szakkörre járni\"

 

 

  Belépés


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértő segít
Művészellátó házhozszállítás
MŰVÉSZELLÁTÓ Outlet
Művészellátó garancia
Ajándék

Eddigi nyertesek:
2013.06.24 - 2014.05.13
1.
2.
3.

Ide a 10 legtöbb szavazatot kapott alkotásból a három legmagasabb pontszámú kerül be. Az e havi forduló végéig 0 nap, 0 óra, 0 perc van hátra és a verseny jelenlegi állása a következő:

  Művészeti Kiállítások


Közelgő művészeti rendezvények, kiállítások...


H K Sz Cs P Sz V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

  művész blogokGrafikus tanfolyam

Itt adhatod meg, hogy hova küldjem a 10 ingyenes leckét...

  hozzászólások  művész fórum


Klubok

  a művész fórumon...  üzenőfal


művészellátó Elejéreművészellátó Visszaművészellátó Következőművészellátó Végére

zsofiah 12:36: Jó napot!
Feliratkoztam a zsofiah@gmail.com e-mail címmel a rajzleckékre, de nem kapom őket egyáltalán.
Ezt láttam:
[katt]
Mást nem.

Segítséeget előre is köszönöm!
Zsófi
Dina86 16:50: Kedves Artenter!!
Problémáim lennének!!
Regisztráltam, mivel azt hittem így megoldódik, de még rosszabb. Az adatlapomat nem érem el, önöknek üzenetet írni nem tudok. Érdekelne a 80 darabos Panpastel, de azt megnézni nem tudom mert amint rákattintot egy hozászólás jön elő és semmi más. Hetek óta próbálom, hol számítógépen hol telefonon, de sehol nem lehet megnézni. Így hogyan lehet önöktől rendelni, ha a termék adatlapját sem lehet megnézni?????
kikko 20:47: ... köszönöm a előre is a választ!
kikko 20:46: Találtam egy védőszemüveget az oldalon, ami fusinghoz alkalmazható. Ennek a szemüvegnek van szabvány száma? és mennyi az?
Gyertyaöntés tanfolyam tudomásunk szerint jelenleg nincsen Debrecenbe. De érdemes böngészni és folyamatosan rákeresni. Addig is az alábbi oldalt ajánljuk kiindulásnak: [katt]
ArtEnter művészet művészellátó 09:45: Kedves Kanda Rita!

Természetesen tudunk segíteni. A részletek tisztázása miatt kérem írjon nekünk egy közvetlen e-mailt, amely tartalmazza elérhetőségeit vagy fáradjon be személyesen Debrecen, Mester u. 36. szám alatti irodánkba. Szép napot!
ArtEnter művészet művészellátó 09:41: Kedves Feliratkozók!

A 10 ingyenes rajzleckét választóktól egy kis türelmet szeretnénk kérni, amíg a kollégáim kiderítik mi történhetett.
Addig is kérjük írjatok nekünk egy e-mailt az elmaradt leckék számával és mi közvetlenül eljuttatjuk hozzátok. Minden esetben kérjük ellenőrizétek spam leveleiteket is, hiszen lehet a levelünk nem is veszett el csak rossz helyre került.
Az új év tökéletes kezdet, hogy valami újba fogjatok, ezért ne habozzatok...
ArtEnter művészet művészellátó 09:37: Kedves niky052!

Weboldalunkon a minimális termékrendelési összeg 3.000 Ft, ezért amíg ezt az összeget el nem éred a rendszer nem engedi a tovább lépést. Amennyiben ez alatti összegben szeretnél vásárolni, kérlek vedd fel kollégáinkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben és megtaláljuk a megoldást! Szép napot!
Üdv
Olyan kérdésem lenne hogy én kézműves termékeket készítek többek között sajtot, tejünk Hajdú bihar megyei minőségi termék díjas elismerést kapott. Nagyon szeretnék egy egyedi mintát ami csak a mi sajtunkat öleli össze. Tudna nekem valaki segíteni ebben.
Üdvözlettel Kanda Rita
Tevepata
művészellátó Elejéreművészellátó Visszaművészellátó Következőművészellátó Végére


  művész oldalak


Ugye tudod, hogy neked is lehet ingyenesen saját művész bemutatkozó weboldalad az ArtEnter művészet tagként?

Top művész oldalak:

Ritók Lajos művész oldala (48 napi látogatás)
fellah73 művész oldala (20 napi látogatás)
művészellátó művész oldala (20 napi látogatás)
Rabbit művész oldala (18 napi látogatás)
ArtEnter művészet művészellátó művész oldala (15 napi látogatás)

Legújabb művész oldalak:

Yodabá művész oldala
józsibá művész oldala
eddy művész oldala
jutanna művész oldala
[törölt felhasználó] művész oldala

művész művészellátó

  tartalom


tempera
kréta
művészet
hajtogatás
akvarell
festőművész
ceruza
művész
kreatív hobby
rajzolás
szalvéta
vászon
kreativ hobby
ábrázolás
ecset
kreatív ötletek
művészek
hobby bolt
kreatív bolt
művészellátó
kreatív hobbi
linóleum
pasztell
festomuvesz
muveszet
szalvétatechnika
festőállvány
festőmüvész
festőművészek
hobbi bolt
kreativhobby
olajfesték
hobbibolt
hobbyművész
ecsetek
müvész
festő istván
festő lászló
hornyik
kreativ hobbi
kreativ ötletek
kreatív hobby bolt
lászló festőművész
festő józsef
hobbybolt
jános festő
olajfestés
istván festőművész
kortárs művészet
festő sándor
hobby művész
kreativ bolt
magyar festő
jános festőművész
józsef festőművész
dekorációs bolt
kellék bolt
pasztel
zoltán festő
egyiptomi művészet
zoltán festőművész
kreatív hobbi bolt

  Viszonteladó


Művészellátó viszonteladó partnereket keresünk a következő városokban:
 
Budapest Debrecen Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti  

 
festő

Pirográf 24 részes

művész művészellátó

 

 

ArtEnter

Dimenzió Dekoráció Kft.
H-4026 Debrecen, Mester u. 36.
Hungary

Nyitva tartás:
Hétfőtől – Péntekig 8.00-16.30
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Elérhetőség:

info: +36 20 421 46 73

fax.: +36 52 427 333

E-mail: info@artenter.hu

 

MŰVÉSZET

a művészek és a művész kellékek egy helyen művészellátó

Webáruház készítés

Webáruház és közösségi portál készítés:  Webáruház készítés   |  Marketing:  Marketing   |  Téma: Rajz, festés – \"Nem csak a tehetségeseknek érdemes szakkörre járni\" - művészellátó